Turmuligheter

Det er mange fine turmål, og turmuligheter i området rundt setra.

Hovdaspiggen

Gjennom gammel furuskog, og lyngkledd skogbunn kan du følge stien ut på Hovdaspiggen. Rett nedenfor Hovdaspiggen ligger gården vår Nørdre Kleive. Den kan du se i fugleperspektiv fra piggen. Gjennom dalbunnen flyter den irrgønne Ottaelva forbi og videre nedover Ottadalen. Hovdaspiggen er et lett turmål, og passer både liten og stor. Det tar bare 10-15 minutter å gå dit fra setra.

Rundtur rundt fjellet:
Liatjernet – Rudihøe – Kjempesteinene – Rudisprekken

Med start fra setra går du på merket sti til Liatjernet. Videre følger du stien til Rudihøe (1164moh): Rudihøe er den høyste fjelltoppen som ligger nærmest setra. På toppen av Rudihøe er det storslått utsikt i alle kanter. Her har du utsikt over både Jotunheimen nasjonalpark og Rondane nasjonalpark. Fra Rudhihøe følger du stien nedover mot Kjempesteinene. Disse steinene går det et sagn om hvorfor de står oppreist slik de gjør. Sagnet handler om to gutter som kjempet om å få gifte seg med samme budeia. Den av guttene som klarte å reise den største steinen ville budeia ha. Har du lyst til å vite hvordan det gikk? Da kan du ta turen til oss. Det er en opplevelse i seg selv å se på disse steinene. Fra Kjempesteinene runder du rundt fjellet og kommer til Rudisprekkene. Dette er ei dyp revne i jorda. Det går an å gå inn i sprekken fra den ene sida. 

Etter Rudisprekkene følger du stien til du kommer tilbake til setra. 

Denne rundturen er ca. 6km lang. Den egner seg for både som er små og store som er i moderat til god form. Første delen av turen er det noe stigning. Nesten hele turen er over tregrensa i et deilig åpent terreng. Stien er omgitt av mosegrodde bakker. Turen tar mellom 2-3 timer. Anbefaler å ta med niste og noe godt i termosen. Da er det bare å bruke god tid og nyte utsikten, stillheten og omgivelsene. 

VIP ALPAKKAVANDRING

PAKKETILBUD FOR GLAMPINGGJESTER

Kontakt oss for å booke VIP-alpakkavandring